Thursday, February 26, 2009

Sapun de menta si rozmarin



Sapunul de menta si rozmarin e indicat pentru tenul gras si acneic.

24 comments:

Unknown said...

hmm nu arata prea bn:)

Anonymous said...

Arata tare bine si cred ca miroase frumos...Imi plac mult sapunurile naturale, felicitari pentru ca le prepari, eu nu am avut inca curaj!

Gingasia said...

Superb arata..! Bunica mea facea sapun cu menta si flori de camp!

Alinadel said...

Multumesc de aprecieri Marilena si Florin!
La acest sapun am folosit menta culeasa dintr-o zona nepoluata, de munte. Este un soi de menta cu o aroma foarte puternica si se combina foarte bine cu uleiul esential de rozmarin, care este un bun antiseptic si tonic.
Astept cu nerabdare primavara sa incep culesul plantelor medicinale.
Gingasia: Cred ca era un sapun minunat! Poate incerci sa faci tu pentru a pastra traditia :-)

RA said...

aaaa, te invidiez :D
arata super !!!
combinatiile nu numai dau bine scrise...da' si arata super....

Anonymous said...

Oau ce-mi place! vreau sa vin la tine sa-mi dai si mie unul...sper cat de curand!

Alinadel said...

Multumesc Ralu :-) astept si eu poze cu sapun pe blogul tau ;-)
Miha draga, te astept cu bucurie! Mai vorbim la telefon

Camelia M. said...

Arata foarte bine sapunul tau! Bravo!
As incerca si eu, insa mi-e cam teama ca nu imi ies cantitatile corespunzatoare ... mi-e sa nu gresec ceva!
Poate la un moment dat voi incerca si eu ... totusi!

Alinadel said...

Camelia M. Curaj!

Anonymous said...

doamne, ce minunatii faci!!!!!!! imi scot palaria imaginara in fata a ceea ce faci :)
parca miroase pana aici a plante si a esente... felicitari!

cristina said...
This comment has been removed by the author.
Alinadel said...

Cristina; Ai folosit prea multa apa, iar daca imi spui ce fel de uleiuri ai folosit iti spun ce cantitate de soda trebuie sa folosesti.

cristina said...

Buna Alina!mersi mult pt raspuns as vrea sa stii ca deja imi ies mult mai bine in amestec cu 300gr soda se usuca frumos si fac spuma bine la spalare.Daca nu te deranjeaza si ai un ID miar face placere sa conversez prin e-mail,sunt noua pe Blogger si nu ma prea pricep.Aici intru mereu pt a admira frumoasele tale sapunuri...parca le si simt mirosul...Doamne ce frumoase sunt!!

Alinadel said...

Cristina: mi-ar face placere sa ne impartasim experientele intr-ale sapunitului apahideanadela@yahoo.com

Ana said...

vreau si eu sa fac dar nu stiu ingredientele in ce cantitate,si in general modul de pregatire, felicitari pt aceste sapunuri arata grozav si cand te gandesti ca sunt naturale ti s si mai dragi...
este complicat de facut sapun in casa? precizez ca locuiesc intr-o cutie de chibrit ( c'est- a -dire...la bloc. ) Multam fain

Alinadel said...

Draga Ana vezi ca am o postare cu reteta de sapun natural. Daca vrei, poti sa faci sapun in bucatarie, dar sa nu fii deranjata si sa ai fereastra deschisa sa nu inhalezi vaporii (NaOH+ apa)
Succes!

Ana said...

Multumesc frumos! Noi cauta reteta. As vrea sa fac.Luni imi aduce o colega menta proaspata...sa vad daca ma incumet totusi caci nu cred ca oricine poate sa faca sapunuri asa frumoase cum sunt cele pe care le vad la tine.Un sfarsit de saptamana linistit!

Alinadel said...

Ana: Daca esti hotarata sa faci sapun, scrie-mi un e-mail si iti dau indicatii mai exacte pentru sapunul de menta (apahidealadela@yahoo.com). Facerea de sapun e ca si gatitul, fiecare isi dezvolta propriul stil, in functie de aptitudini si gust. Mult succes!

Rupta DinRai said...

M-ar interesa o reteta simpla de preparat sapun de casa. Dupa asta imaginatia poate sa zburde. Foarte frumos blogu'. O sa revin cu placere, ca si pe cel al Irinei.
Am incercat folosirea otetului si a uleiului esential in loc de balsam de rufe. Noi avem acum in casa numai otet de mere si ca uleiuri avem pin si lamaie. A functionat! Foarte bine ne miros hainele! Ieri am curatat covoarele cu otet si ulei esential, a mers iara bine. Tare as vrea sa am o reteta de baza pentru prepararea sapunului. Numai bine va dorim!

Alinadel said...

mandalandala:am postat o reteta de sapun pe care poti sa o folosesti si la spalat haine http://alinadel.blogspot.com/2009/01/reteta-de-sapun-natural.html

Alinadel said...

mandalandala: vezi si postarea Sapun baza http://alinadel.blogspot.com/2009/04/sapun-baza.html si citeste si comentariile, apoi iti alegi varianta care iti convine

lady's said...

cat costa soda caustica pe care o folosesti? de unde o cumperi si sub ce forma?

Anonymous said...

arata supeer ....ma poti ajuta si pe mine cu mai multe detalii ? si de unde pot cumpara uleiurile ?:P

Mery said...

Sapunul arata ff bine. Mi-as dori ff mult sa fac si eu in casa. Unicul lucru care ma impiedica este reteta (cantitatile, cat se fierbe...). Te rog, ai putea sa o postezi?