Wednesday, March 25, 2009

Silvoita/ Magiun

Reteta dupa care se face silvoita e cea mai simpla: Se spala bine prunele, se scot samburii (se dejdioaca- pentru ardeleni), se pune in caldarea de cupru curata si se fierbe; iar in timp ce fierbe se amesteca...... si se fierbe, se tot fierbe.... la noi a durat de dimineata de la 8 pana a doua zi in zori ( la ora 5).
Secretul e sa nu se lege de fundul caldarii, deci nu trebuie sa te opresti din amestecat nici un minut, iar focul trebuie sa fie potrivit. Daca e prea aspru focul, incepe sa joace chisalita si te stropeste.
Dupa ce lingura infipta in silvoi ramane verticala, poti sa fii sigura ca e numa' buna. Se depoziteaza in borcane, galeti, vase lut si se pastreaza o vesnicie.




9 comments:

Anonymous said...

ce pofta mi-ai facut....

Amalia said...

Uau, ce pofta mi-ai facut... Imi place la nebunie magiunul de prune!Din pacate in casa nu iese asa bun

Alinadel said...

Si mie mi se face pofta cand vad imaginile :-)
E adevarat ca doar in caldare de cupru iese magiunul bun. Si e o caldare veche de cel putin 80 de ani... noi am imprumutat-o.

Aurel said...

Sunt hotarat sa particip la obtinerea a cel putin 10 kg de Silvoita (Zona Gherla)...ab

Alinadel said...

Noi am obtinut peste 20 de kg, dar daca va da Dumnezeu prune, ma bate gandul sa mai repetam povestea. Gustul silvoitei nu se poate compara cu nimic.

Alinadel said...

Aurel: spor la treaba! veti avea nevoie!

voineanarcisa said...

foarte buna reteta,si eu o sa fac.eu am retete doar din carne de prepelite,cine doreste poate vizita http://prepelite-de-cluj.blogspot.com

Sergiu Filpisan said...

pfff... silvoi cu paine si cu lapte. nu se compara!

Anonymous said...

Is there anymore information you can give on this subject. It answers a lot of my questions but there is still more info I need. I will drop you an email if I can find it. Never mind I will just use the contact form. Hopefully you can help me further.

- Robson