Monday, July 6, 2009
Sapun aerat/ Whipped soap
Am facut sambata un sapun aerat si mi-a fost greu sa ma abtin sa nu il gust. Nu am mai folosit aceasta tehnica cu mixerul de a face sapun "la rece", este o metoda foarte simpla si rapida. Singurul inconvenient este ca sapunul trebuie sa stea mai mult la uscat decat cel pe care l-am facut pana acum.
Sapunul aerat pluteste pe apa, nu se cufunda, deci nu ai cum sa il pierzi :-)
Contine: Grasime de origine animala(porc, strut), ulei de masline, ulei de orez, NaOH, apa de izvor, curry, albastru de metilen (dezinfectant pentru piele) si un amestec de uleiuri esentiale (pin, brad si eucalipt).
Cu timpul cred ca se va modifica culoarea, adica violetul va deveni albastru marin.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
17 comments:
....nam cuvinte e asa de frumos...e super si culorile si tot bravo tie, numai cine stie ce e poate sasi dea seama cum e asa?....;) esti o harnica tu te pup.succes in continuare.
Pluteste pe apa! Daca ai gasi o forma de barcuta, n-ai mai scoate copiii din baie!Adela, mai exista asa ceva, sau brevetam?!
:-) in americi se foloseste de mult aceasta tehnica de a face sapun.
O sa ma gandesc la combinatii de ingrediente si la forme atractive pentru copii; mai ales pentru copiii care nu sunt prieteni buni cu apa ;-)
Sapunurile tale arata taaare .... comestibile!
Ce inseamna sapun facut la "la rece"?
Sapunul facut la rece se prepara la temperaturi sub 50 de grade Celsius si nu se fierbe.
Arata impecabil sapunul aerat, n am mai vazut decat pe bloguri straine, bravo. Se vede ca ai ceva experienta in domeniu.Am vazut ceea ce ai spus despre folosirea grasimii de porc, vita , strut... asa este, am scris astfel despre grasimea de origine animala, mai mult din cauza ca acei producatori care o folosesc la scara industriala, incearca sa mascheze prezenta acesteia prin denumiri ca "fin, superfin, extrafin". Nimeni nu spune ce se foloseste de fapt ca materie prima, cum sunt tratate acele animale pentru a se face din grasimea lor sapun. Sunt de acord ca folosind grasime de la porcul sau vita crescuta la tara sau chiar cumparand grasime de la animale autohtone, facem mult mai putin rau pentru ca pe de o parte folosim o resursa locala (oricum acel animal urma sa fie sacrificat pentru carne)si pe de alta parte incercam sa ajutam la stoparea problemei cu uleiul de palmier. Cred, totusi ca atunci cand oferi cuiva un sapun preparat in casa, trebuie sa i mentionezi ca are si grasime animala, pentru ca respectivul sa decida daca doreste sa l foloseasca sau nu...eu, personal ma gandesc la o varianta care sa excluda atat uleiul de palmier cat si grasimea animala.
Domnul fie cu noi!
Multumesc Sabina draga, corect asa este sa se mentioneze exact ingredientele folosite.
Cine nu doreste sa foloseasca produse care contin ingrediente de origine animala sa poata sa aleaga.
Si, cum am mai spus, foarte multe ingredinte din alimentele si produsele din comert contin ingrediente derivate din carnea/ oasele/ grasimea animalelor; si le consumam crezand ca sunt vegetale. Problema aceasta cum e rezolvata? Daca nu stii, nu se pune la socoteala?
Eu nu inteleg de unde provine inversunarea aceasta de a nu consuma produse care provin de la animale. Un copil daca vrei sa se dezvolte in mod armonios, trebuie sa ii introduci in alimentatie proteine de origine animala.
Recunosc ca la capitolul acesta nu sunt trendy :-)
Sabina, daca doresti, pot sa iti concep o reteta care sa nu contina nici ulei de palmier si nici grasime de origine animala :-)
Sa specifici doar tipul de ten si daca doresti sa contina uleiuri esentiale si ce combinatie de mireasma ai prefera :-)
Asa este, nici nu stim ce mancam, cu ce ne spalam, iar daca suntem destul de creduli ca sa ne luam dupa toate reclamele care promoveaza tot felul de produse proaste ca fiind extraordinare si neaparat necesare, si inghitim momeala...vai de noi.
Multumesc de intrebare, eu am tenul gras, iar daca ai o idee de sapun din niste uleiuri care sa se gaseasca pe la noi(eu nu am gasit nicaieri ulei de cocos, nici pe net; am trimis mailuri la cei care importa si ei onoreaza comenzi doar la firme)te rog sa mi spui si mie. In rest, orice ulei esential care miroase fresh;))si ma apuc sa mi prepar sapunelul.
Foarte frumoase sapunurile, forme inspirate si poze pe masura.Esti un adevarat comerciant.Ai multa imaginatie. Iti urmaresc cu drag blogul.
Sabina: Nu am gasit nici eu ulei de cocos, dar am auzit ca se gaseste inMures la Metro.
Corina: Multumesc draga, comerciant nu prea sunt... de imaginatie si inspiratie nu ma plang :-)
salut, ma bag in vorba cu o observatie: se gaseste ulei de cocos, de cateva sapt., la Elemental: http://tinyurl.com/lr36aq
Multumesc Elena pentru link, am vizitat pagina, dar am gasit niste preturi astronomice...
foarte faine sapunurile astea...dc ai spune si ce cantitati folosesti ar fi si mai fain...:)
l-ai gustat......este comestibil?
este comestibil? ce gust are daca tot l-ai gustat???:D
Post a Comment