Monday, December 29, 2008
Sapun natural /Natural Soap
Acest sapun este obtinut din ulei de masline si ulei de palmier, soda caustica, apa de izvor si ulei esential de lavanda; prin procedeul ''la rece''- adica sapunurile fabricate manual prin acest procedeu, contin o parte glicerina si trei parti sapun; iar pielea beneficiaza de toate proprietatile uleiurilor folosite.
Sunt nerabdatoare sa ma bucur de noul meu sapun, dar pentru aceasta mai am de asteptat cateva saptamani pentru ca procesul de saponificare inca nu e incheiat si sapunul nu a ajuns la gradul cel mai inalt de calitate. Sunt multumita de textura, culoarea si mirosul pe care le-am obtinut.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
10 comments:
Ce bine arata, felicitari! Bunica mea facea sapun de casa cu urzici!
ai reusiiit!!!felicitari, abia astept sa incerc si eu!
AN NOU FERICIT+LA MULTI ANI!si bine te-am gasit!!ai un blog pe placul meu!si o reteta care ma intereseaza!precizeaza te rog:musai cu apa de izvor?si cantitati,cum ai procedat???Te rog frumos!!!si cu voia ta mai revin draga ardeleanca!!!!
La multi ani Adela!
Va multumesc!
Gingasia, ma bucur ca iti place cum arata sapunul meu! Voi incerca si eu un sapun pentru par in care voi folosi un ceai de urzici! :-)
Irina, cred ca inceputul e mai greu. Bafta!
Pentru tine Mariana voi posta reteta in curand!
La multi ani! draga April
cu multe multumirii!
Alina sapunul tau arata super fain!se vede cai facut cu multa placere,am sa incerc si eu unele, sapun normal la rece fac si eu am facut si cu menta inabusita in apa sau coaja de lamiie procedat la fel plus am adaugat la sfirsit ulei de menta inca nu are o luna dar as vrea sa stiu o sa se simta mirosul?te rog sami spui la 2,5kg ulei e multa 2,5l apa si 400gr soda caustca?pt ca mi se formeaza o fisie alba la suprafata.iti multumesc si succes in continuare.
Da, folosesti prea multa apa! La 2500 g de uleiuri ar fi bine sa foloseti 750 g apa, iar soda caustica trebuie calculata in functie de uleiul folosit.
Si eu iti doresc succes!
This looks lovely and creamy. Great for a first go!
Thx :-)
Post a Comment